Údržba

České dřevěné výrobky do kuchyně.

„U Brd vyrábíme poctivé dřevěné výrobky pro vaši kuchyň.”

 

Když vezmete do ruky náš výrobek, ucítíte kus dřeva, který vás nezklame. Budete obdivovat přirozenost a nedokonalost dřeva stejně jako jeho precizní zpracování. Kvalitní masivní dřevo vydrží hodně ran, pádů, řezů a přesně takhle to má vypadat, žádné výrobky na rok, prostě na celý život. Na výrobě se podílí desítka lidí a každý produkt nám projde minimálně 30x rukama. Nyní začíná společná cesta - nás, vás i produktů z Brd.

 

 

DŮLEŽITÉ BODY K ÚDRŽBĚ

Produkt, který držíte v rukou, je vyrobený z amerického ořechu. Dřevo je živý kus přírody a je nutné k němu tak přistupovat. Řiďte se proto prosím následujícími body:

  • Dřevěné výrobky nedávejte do myčky ani do vody nad 50° C.
  • Používaný materiál je citlivý na prudké změny teplot, vyhněte se tedy vystavování produktů na mrazu, přímému slunci nebo blízkosti zdrojů tepla (radiátory, trouby apod.).
  • Po použití prkénko otřete mokrou houbičkou (popřípadě s mycím prostředkem) a před uložením nechte vyschnout. Nenechávejte na něm zaschnout zbytky potravin.
  • Dřevěné produkty nesmí stát delší dobu ve vodě nebo vlhku, proto je nenechávejte po umytí stát v odkapané vodě, v dřezu s vodou ani na mokré utěrce.
  • Dle potřeby (přibližně jednou měsíčně) suché prkénko naolejujte minerálním nebo rostlinným olejem. Po zaschnutí následně získá zpět svůj původní lesk a lepší ochranu proti vodě. Pokud budou na prkénku zářezy, před olejováním ho můžete přebrousit brusným papírem.
  • Stojan na nože má v sobě silné magnety, které mohou v těsné blízkosti při delším působení poškodit elektronická zařízení (např. telefon, kardiostimulátor apod.). Magnety také mohou přitahovat drobné kovové částečky.
  • Nože na stojan přikládejte suché a čisté.
  • Když se budete o náš výrobek starat podle bodů výše, troufneme si říct, že vám vydrží navždy. Přejeme vám dlouhá společná léta a mnoho krásných chvil.

 

ATEST

 

 

Ke stažení

UBRD - prkénka - návod k údržbě

UBRD - stojan na nože - návod k údržbě

UBRD - atest pro styk s potravinami a pokrmy