Údržba

České dřevěné výrobky do kuchyně.

„U Brd vyrábíme poctivé dřevěné výrobky pro vaši kuchyň.”

 

Když vezmete do ruky náš výrobek, pochopíte co je pro nás dokonalé zpracování. Každý kus dřeva je originál a jsme schopni tak k němu i přistupovat, jelikož výroba probíhá z velké části ručně. Budete obdivovat přirozenost a nedokonalost dřeva stejně jako jeho precizní zpracování. Naším cílem není dělat výrobky na rok, ale na celý život. Na výrobě se podílí desítka lidí a každý produkt nám projde minimálně 30x rukama.

 

 

DŮLEŽITÉ BODY K ÚDRŽBĚ

Produkt, který držíte v rukou, je vyrobený z amerického ořechu. Dřevo je živý kus přírody a je nutné k němu tak přistupovat. Řiďte se proto prosím následujícími body:

  • Dřevěné výrobky nedávejte do myčky ani do vody nad 50° C.
  • Používaný materiál je citlivý na prudké změny teplot, vyhněte se tedy vystavování produktů na mrazu, přímému slunci nebo blízkosti zdrojů tepla (radiátory, trouby apod.).
  • Po použití prkénko otřete mokrou houbičkou (popřípadě s mycím prostředkem) a před uložením nechte vyschnout. Nenechávejte na něm zaschnout zbytky potravin.
  • Dřevěné produkty nesmí stát delší dobu ve vodě nebo vlhku, proto je nenechávejte po umytí stát v odkapané vodě, v dřezu s vodou ani na mokré utěrce.
  • Dle potřeby (přibližně jednou měsíčně) suché prkénko naolejujte minerálním nebo rostlinným olejem. Po zaschnutí následně získá zpět svůj původní lesk a lepší ochranu proti vodě. Pokud budou na prkénku zářezy, před olejováním ho můžete přebrousit brusným papírem.
  • Stojan na nože má v sobě silné magnety, které mohou v těsné blízkosti při delším působení poškodit elektronická zařízení (např. telefon, kardiostimulátor apod.). Magnety také mohou přitahovat drobné kovové částečky.
  • Nože na stojan přikládejte suché a čisté.
  • Když se budete o náš výrobek starat podle bodů výše, troufneme si říct, že vám vydrží navždy. Přejeme vám dlouhá společná léta a mnoho krásných chvil.

 

ATEST

 

 

Ke stažení

UBRD - prkénka - návod k údržbě

UBRD - stojan na nože - návod k údržbě

UBRD - atest pro styk s potravinami a pokrmy